BOUWEN WONEN NU, bouw- en woonbeurs 2016


Hebt u bouw- of renovatieplannen? Bent u op zoek naar een vakman die uw droomwoning kan waarmaken? Of zoekt u inspiratie voor de inrichting van uw woning of tuin? Of wenst u een woning te kopen?
Dan moet u beslist een bezoek brengen aan Bouwen Wonen Nu.

Bouwen Wonen Nu te Brugge biedt u immers alles rond bouwen, verbouwen, kopen en inrichten van uw woning en/of tuin. Een uitgebreid aanbod aan regionale fabrikanten, verdelers, installateurs en ambachtslui staan u graag met kennis en ervaring te woord over hun producten, diensten en allernieuwste technieken en trends in hun vak.

U kan bij hen terecht voor allerlei bouwmaterialen, isolatie, dakwerken, sanitair, badkamers, keukens, elektriciteit en het installeren van ramen, deuren en garagepoorten. Ook voor binnenafwerking zoals vloeren, verlichting, verwarming, ventilatie, airco, zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers, domotica en alarmsystemen vindt u bij verschillende exposanten.

De beurs biedt tevens een brede waaier aan professionals gespecialiseerd in decoratiewerken en inrichting, meubels, wand- en vloerbekleding, gordijnen en zonwering. Ook de tuin, die steeds meer een verlengde van onze woning wordt, komt uitvoerig aan bod. U vindt er alles over tuinaanleg, veranda’s, terrassen, opritten, tuinconstructies en tuinmeubelen. Wat u ook zoekt en welke stijl u verkiest; u vindt gegarandeerd uw gading bij de meer dan 100 standhouders op Bouwen Wonen Nu.
 

Bouwen Wonen Nu gaat winters!

en wordt een unieke, eigentijdse bouw- en woonbeurs georganiseerd in een gezellige winterse sfeer.

Genieten van een haardvuur of een uitgebreid warm bad op een koude winterdag. Lekker koken en gezellig samenzijn met familie en vrienden tijdens de donkere winterperiode. Wintergroen binnenhalen, een mooi bloemstuk en de woning en tuin versieren met feeërieke lichtjes. Wie houdt daar niet van?

Dit jaar gaat Bouwen Wonen Nu winters en dompelen we in het verlengde van de Brugse binnenstad de hele Beurshalle onder in een gezellige en feestelijke, winterse sfeer. Laat bij uw bezoek dus even de winterkou achter en kom genieten van de warme winterse sfeer die Bouwen Wonen Nu zal uitstralen.  Ga voor een lekker hapje en een drankje en ontdek bij onze vele exposanten hoe u van uw woning en tuin een warme, sfeervolle thuis kan maken!
 

Feeërieke ijspegels creëen wintersfeer op Bouwen Wonen Nu

Naar goede traditie zorgen de leerlingen van het
7 specialisatiejaar bso Decor en standenbouw van het Technisch Instituut Heilige Familie o.l.v. hun leerkrachten Michael Snauwaert, Carl Cloots en Frank Bonte opnieuw voor een sfeervolle blikvanger onder de luifel van de beurshal.

Aangezien Bouwen Wonen Nu opteert voor het thema 'winter', maken de leerlingen een decoratie die bestaat uit ijspegels die ritmisch worden herhaald en als het ware een ijswand suggereren.

De ijspegels worden vervaardigd uit pvc dat met warmeluchtblazers wordt verwarmd en daardoor kan vervormd en gemodelleerd worden. Een blauwe led-verlichting tenslotte zorgt voor een extra ijzige en feeërieke sfeer.

Het samenwerken met een externe opdrachtgever als Bouwen Wonen Nu is voor de leerlingen een bijzondere ervaring. Het realiteitsgericht werken is immers essentieel in deze studierichting.

         

Gezelligheid troef in het winterbos op Bouwen Wonen Nu
De  patio van de beurs wordt terug dé blikvanger van Bouwen Wonen Nu in wintersfeer.  Een winterbos met een gezellig wandelpad in houten vlonders, een mini-beeldenroute met sfeervolle belichting  brengt de bezoeker in de juiste wintersfeer.   Abstracte beeldhouwwerken (Marc Michels uit Assebroek) staan in dialoog met het bos en de bezoeker.  De ‘promenade’  brengt een rustmoment in de drukte van de beursactiviteit.  Genieten maar!
 

Bouwen Wonen Nu steunt  Embracing Life vzw
Reeds zeven jaar bouwt Embracing Life vzw aan de persoonlijke ontwikkeling van jongeren en volwassenen in Togo (West-Afrika) door het organiseren van alfabetiseringsklassen op het terrein van Embracing Life in Agou-Apégamé en recentelijk in de omliggende dorpen. Er worden ook naai- en weefopleiding voor behoeftige jongeren gegeven. Hiermee creëert Embracing Life werk voor lokale mensen en sensibiliseren ze hen om in hun land te blijven en dit te helpen opbouwen. (www.embracinglife.be)
Om dit project te ondersteunen is Embracing Life vzw aanwezig op Bouwen Wonen Nu met een gaststand en worden er allerhande leuke gadgets verkocht o.a. weefmateriaal zoals tafel- of wandlopers geweven in het atelier, alsook decoratief schilderwerk door de oprichtster Kathleen Hales (zie users.telenetbe/kathleenhales)

         
Meer info over de vzw Embracing Life vindt u op www.embracinglife.be

 

Bouwen Wonen Nu bezoeken is dus meer dan de moeite waard, er is immers voor elk wat wils. Download uw voordeekaart op de rubriek 'bezoekers' van deze website.